Home | JSP | EJB | JDBC | Java Servlets | WAP  | Free JSP Hosting  | Spring Framework | Web Services | BioInformatics | Java Server Faces | Jboss 3.0 tutorial | Hibernate 3.0 | XML

Tutorial Categories: Ajax | Articles | JSP | Bioinformatics | Database | Free Books | Hibernate | J2EE | J2ME | Java | JavaScript | JDBC | JMS | Linux | MS Technology | PHP | RMI | Web-Services | Servlets | Struts | UML

Features

Struts Tutorials
*Stuts TOC
*Apache Struts Introduction
* Struts Controller
* Struts Action Class
* Struts ActionFrom Class
* Using Struts HTML Tags
*Struts Validator Framework    
*Client Side Address Validation    
*Struts Tiles
*tiles-defs.xml
*Struts DynaActionForm
*Struts File Upload
*Struts DataSource
*AGGREGATING ACTIONS
*Internationalization
Struts Resources
*Struts Books
*Struts Articles
*Struts Frameworks
*Struts IDE
*Struts Links
*Struts Presentations
*Struts Projects
*Struts Software
*Other Struts Tutorial
Visit Forum! Post Questions!
Jobs At RoseIndia.net!

Have tutorials?
Add your tutorial to our Java Resource and get tons of hits.

We offer free hosting for your tutorials. and exposure for thousands of readers. drop a mail
roseindia_net@yahoo.com
 
   

 
Join For Newsletter

Powered by groups.yahoo.com
Visit Group! Post Questions!

Common Interview Questions Page - 9

                         

Question: 66. Are you willing to learn, no matter how difficult it is? 
Answer:
No point to say 'no' and explain that you are here to learn new things while working and so ready to learn new things to develops my skills and that also proofs beneficiary for the organization. 

Question: 67. What challenges do you think you'll face in this job? 
Answer:
Describe the kinds of challenges you came across in your previous company and how you successfully tackled them. Explain that you are ready to face it or any other kinds of challenges, which you will try to solve with dedication, hard work and also by the cooperation of your colleagues. 

Question: 68. What were your responsibilities in the previous job? 
Answer: Be specific about your previous position and describe your responsibilities in detail. But the most important thing is to relate them with the current one. This shows that you have the necessary qualification for the current job.   

Question: 69. What was the biggest accomplishment in this position?
Answer: Your answer should be directly related to your job you are looking for. So look out your job profile and find out something positive that you have achieved during your previous job. For example: You were working on a project that you had to submit in time but due to plenty of work, it was difficult. Explain how you adjusted the workload and time to finish the project in the due date.   

Question: 70. What interests you about this job?
Answer: To answer this question you have to compare the required qualification for the job with your skills and experience. You can also discuss how you are responsible for this kind job in the near past and so you are keen to develop your expertise in this field. Again, you can also discuss your interest in relation to your academics, experience and problem-solving attitude. All these can convey the interviewer that you have the necessary qualification. 

Question: 71. How would you react if I told you that your interview, so far, was TERRIBLE?
Answer: Never panic if you hear this question as the interviewer is just asking and not saying that it is terrible. He just tries to figure it out the way to react to criticism. No need to angry or show any kind of rigid attitude rather listen the question and response it calmly. 

Question: 72. How did you handle challenges? 
Answer:
Point out a specific situation in which you do some extra thing to find out a solution for the problem. Even you can mention a situation in which you have to complete the task within a deadline and how you manage to submit the entire project before schedule.    

Question: 73. What were your expectations for the job?
Answer:
Interviewer wants to find out what you expected from your previous job and to what extent they met your expectation. Discuss honestly whether the position really workout for you or not but don't rely more on negative aspect. Also mention if you have gone through certain kind of training for improving yourself according to the job. Always focus on the job and not the company, co-workers or your supervisor. 

Question: 74. What motivates you? 
Answer: 
The interviewer is just trying to figure it out the key to your being successful in this particular kind of job. Here you should focus on your interest and what you liked most about this job. You may mention that new challenges while handling new projects and a thirst to learn something new motivate you to give your hundred percent to your job for both personal satisfaction as well as for the point of view of organization. 

Question: 75. What was most / least rewarding?
Answer:
 This is one of the tricky question through which interviewer wants to find out things that you give prominence. The most important thing that do mention any responsibilities in the list of least rewarding that are going to be a part of this job. Always focus on things that are most rewarding and give prominence to positive value regardless of the question. 

Question: 76. You would have admired someone for his or her work, what made you make him your role model?
Answer: 
This does not hold that much importance as far as interviewee is concerned but one can answer it in three different ways: 
1st - I have no role model though there are several people that mostly admires for their work which they do with complete dedication. 
2nd - Point out a list of very prominent personality and explain their positive values that makes you consider as your role model. 
3rd - Even you can include any one of your close as your role model with explanation of his personality.  

Question: 77. What sorts of decisions are most difficult for you?
Answer:
 The interviewer wants to find out whether you are hesitant or inclusive over important issues or not. One of the best answers can be that you are hesitant over an issue in which you have less knowledge. So trying to find out the best of information about the topic before coming into any final conclusion. 

However, your answer should not reflect any weakness and try to point out any situation in which you have to make a decision without sufficient information. Also include in your answer that whenever you have to take a quick decision, you usually bank on your experience. 

Question: 78. Tell us about a time when you had a personality clash with your co-worker or boss?
Answer:
 The main intention of the interviewer is to find out how comfortable you are in getting along with others or not. Also the interviewer tries to find out what kind of co-workers or boss you want to work with. While answering this question is a little diplomatic and try to evade the question with a soft answer. 
Example: I have never face such situation and easily gotten along well with everyone I worked with. 
If you have come across such situation, then fell free to talk about the arrogant boss or irresponsible co-workers you have had to deal with. 
One can answer this question by distinguishing personality clash and clash of values but focus should be on work ethics. Talk about how your boss forced to do something unethical or how the irresponsibility of co-workers led to a conflict. 

Question: 79. What qualities are essential to work in a team?  
Answer: It depends on the position one is applying for, if job requires working long hour alone, and then you can say that you love to work alone. But if you have to work with others then no need to say that you are uncomfortable with people. The most important thing is to get along with others in the workplace while working on team project.    

Question: 80. How would you handle rejection?
Answer:
While answering this question one should not take it personally or get dejected. You should consider it as a part of job profile and take something positive out of it. 

                         

Ask programming questions?

 

 

Add This Tutorial To:
  Del.icio.us   Digg   Google   Spurl   Blink   Furl   Simpy   Y! MyWeb 

Current Comments

0 comments so far (post your own) View All Comments Latest 10 Comments:
Useful Links
  JDO Tutorials
  EAI Articles
  Struts Tutorials
  Java Tutorials
  Java Certification

Tell A Friend
Your Friend Name
Search Tutorials

 

 
 
Browse all Java Tutorials
Java JSP Struts Servlets Hibernate XML
Ajax JDBC EJB MySQL JavaScript JSF
Maven2 Tutorial JEE5 Tutorial Java Threading Tutorial Photoshop Tutorials Linux Technology
Technology Revolutions Eclipse Spring Tutorial Bioinformatics Tutorials Tools SQL
 

Home | JSP | EJB | JDBC | Java Servlets | WAP  | Free JSP Hosting  | Search Engine | News Archive | Jboss 3.0 tutorial | Free Linux CD's | Forum | Blogs

About Us | Advertising On RoseIndia.net

Send your comments, Suggestions or Queries regarding this site at roseindia_net@yahoo.com.

Copyright 2007. All rights reserved.

          [an error occurred while processing this directive]