Home Interviewquestions Common-interview-questions Common Interview Questions Page - 4
Questions:Ask|Latest


 
 

Share on Google+Share on Google+

Common Interview Questions Page - 4

Advertisement
Question: 14. Are you a team player? Answer: Working together as a team is the key point in achieving greater goal than anyone could have achieved individually. So, reply quickly with a fine example that you are a team player. You can present examples

Common Interview Questions Page - 4

     

Question: 14. Are you a team player? 
Answer: Working together as a team is the key point in achieving greater goal than anyone could have achieved individually. So, reply quickly with a fine example that you are a team player. You can present examples of your academics and athletics skills in school or college days. You can mention your previous work in which you do assists your colleagues in several team projects as a member or a team leader. 

Question: 15. How long would you expect to work for us if hired? 
Answer:
Don’t specify any particular time period and your answer should reflect that you want to work for a long period provided both the organization and you are happy with the job. 
I am looking for a long-term commitment and so want to work as long as my contribution is recognized.  

Question: 16. Have you ever had to fire anyone? How did you feel about that? 
Answer: This is a serious one, as the answer will show your whole organizational responsibility. Your answer should be something like that you will like to fire someone when anyone’s personal ambition or in general work comes against the betterment of the organization. When it comes to the organization it is the duty of every committed employ to protect the organization. 

Question: 17. What is your philosophy towards work?
Answer: This doesn’t require a philosophical description here. The answer should be simple and positive that you want to provide the best of your ability for the betterment of the organization. 

Question: 18. If you had enough money to retire right now, would you? 
Answer: Since you have to work then it is better to say no with a note that you like to prefer this kind of work. But your answer can be yes if you really mean it. 

Question: 19. Have you ever been asked to leave a position?  
Answer: If not then say no but if you have come across such situation then be honest and give a brief and never say anything negative about the individual or organization involved. 

Question: 20. Explain how you would be an asset to this organization?
Answer: This question provides you a chance to highlight your positive points relating to your job and how you can give benefit to the organization with your effort. Think a little ahead as far as your relationship and company is concerned. 

You can also mention that you are looking for the right opportunity to apply your present skills and at the same time develop new ones from the experience and that would be an asset to the organization. 

Advertisement

If you enjoyed this post then why not add us on Google+? Add us to your Circles



Liked it!  Share this Tutorial


Follow us on Twitter, or add us on Facebook or Google Plus to keep you updated with the recent trends of Java and other open source platforms.

Posted on: March 25, 2008

Ask Questions?    Discuss: Common Interview Questions Page - 4  

Post your Comment


Your Name (*) :
Your Email :
Subject (*):
Your Comment (*):
  Reload Image
 
 
Comments
DMCA.com