Home Interviewquestions Common-interview-questions Common Interview Questions Page - 7
Questions:Ask|Latest

 
 

Share on Google+Share on Google+

Common Interview Questions Page - 7

Advertisement
Question: 43. Do you think that your academic performance truly reflect your talents? Answer: Don't say that you deserved better marks rather you may mention that if you had avoided certain mistakes, perhaps you would have performed better. But you have

Common Interview Questions Page - 7

     

Question: 43. Do you think that your academic performance truly reflect your talents?
Answer:
Don't say that you deserved better marks rather you may mention that if you had avoided certain mistakes, perhaps you would have performed better. But you have learnt lessons from it. 

Questions: 44. What did you hate most on your previous job or organization?
Answer:
Your answer should be something like that you have not find any such thing as an employ should enjoy every part of his job. Only this kind of attitude can show your efficiency and dedication. 

Question: 45. You have a job. If you were appointed here, how long would you take to join us? 
Answer:
This question is to check your commitment. So if you are keen to join the new organization don't ever tell that you can join the next day. Just tell that you will join as soon as possible. You can explain that you have some pending work in hand which you need to finish and so you need one or two weeks. Such an answer will make the interviewer clear that you are committed to your work and you better understand your responsibility. 

Question: 46. You are an employed person. Now you are seeking this job. Don't you feel that you are snatching the opportunity of an unemployed person?
Answer: Example - No I don't think so. I know that I have a good job now but it doesn't provide that much opportunity to grow my professional capabilities. I think your organization is in a state of growth and expect better prospect here. Again when I will leave my current company, a vacancy will be generated there. In this way I am not snatching the opportunity of an unemployed person. 

Question: 47. How did you cope with the stresses and strains in obeying the instructions of your supervisor? Did you not feel that you were surrendering your self-respect on such situations? 
Answer:  In every organization there are rules and regulations to follow, which are necessary for its growth. In fact, if my supervisor points out any mistake of mine, I take it in a positive way and do the best to avoid in future. So I experienced no difficulty in obeying instruction or handling criticism. 

Question: 48. Why haven’t you found a new position before now?
Answer:
I am not looking for any job and finding the right kind of job takes time. 

Question: 49. What position do you expect to have in two years?
Answer:
Just say that you wish to improve yourself personally and professionally so that you will be in a promotional track. 

Question: 50. What kind of hours are you used to working? 
Answer: I can work as many hours to complete my job at the right time. 

Question: 51. If you had your choice of jobs and companies, where would you go? 
Answer:
Here, you have to give job preference and answer should reflect that the job profile and company suits very much to your career goals. 

Question: 52. Do you prefer working with figures, or with words? 
Answer: 
Give an answer keeping in mind the requirements and the position of the job. It can be both in figures and words.

Advertisement

If you enjoyed this post then why not add us on Google+? Add us to your Circles



Liked it!  Share this Tutorial


Follow us on Twitter, or add us on Facebook or Google Plus to keep you updated with the recent trends of Java and other open source platforms.

Posted on: March 25, 2008

Related Tutorials

Ask Questions?    Discuss: Common Interview Questions Page - 7  

Post your Comment


Your Name (*) :
Your Email :
Subject (*):
Your Comment (*):
  Reload Image
 
 
Comments
DMCA.com