Latest Tutorials| Questions and Answers|Ask Questions?|Site Map



Home Interviewquestions Common-interview-questions Common Interview Questions Page -3

Related Tutorials


 
 

Share on Google+Share on Google+

Common Interview Questions Page -3

Advertisement
Question: 5. What experience do you have in this field? Answer: Mention specific information related to the position you are attaining the interview. If you don?t have any experience in the respective field then just clear them that you are a fresher a

Common Interview Questions Page -3

     

Question: 5. What experience do you have in this field?
Answer:
Mention specific information related to the position you are attaining the interview. If you don’t have any experience in the respective field then just clear them that you are a fresher and just completed your academics or what so ever. 

Question: 6. Do you consider yourself successful?
Answer:
One should always answer yes following a brief explanation. The best answer should be like this: Yes I can consider myself successful as I have certain set goals from which I have achieved and rest is on the track. 

Question: 7. What do co-workers say about you?
Answer:
  One should always come up with some quotes from co-workers either any particular statement or comment. It really doesn’t matter in any interview whether you said a positive or negative. 

Question: 8. What do you know about this organization?
Answer:
This question requires some research on the organization prior to interview. It is better to find out the market status, products, competitor, development issues and effort for its advancement etc. Also it’s important to know company’s history and yearly growth rate that can show a clear aspect for its bright future. All these things can show your genuine interest in this company. 

Question: 9. What have you done to improve your knowledge in the last year? 
Answer:
Tell about your various improvement activities that you have done in context of your job. Activities related to any project in the previous organization or even some more academic qualification that can be mentioned as a positive self-improvement. Mention some handy ones. 

Question: 10. Are you applying for other jobs?
Answer:
Don’t waste much time in answering this question and reply with honestly. Your focus should be on this organization and the level of commitment you can do for the growth of this organization. 

Question: 11. Why do you want to work for this organization?
Answer: The answer to this question should show that you are interested in making a long-term career in this organization. This may take some though but here your research on the company will help you in giving a good answer. 

Describe a similarity between your and the company's needs. Also explain that as both needs are coincide with each other it will beneficial for the company as well as your career. 

Question: 12. Do you know anyone who works for us? 
Answer: This is question should be handled carefully as this can have implication on your answer. Though the interviewer may ask about friends instead of relatives but the name of the friends you are going to mention should have well thought of you. 

Question: 13. What is your Expected Salary?
Answer: A direct or odd answer can take you out of this race rather say something like that it’s a tough question but I think I have contributed the best of my ability in my previous job and can make the same in every new job. So, the salary range should reflect the value of my skills. Even, you can convey it in a different way by asking the range of the salary for this position on the basis of which you can present a wide range. 
Advertisements

If you enjoyed this post then why not add us on Google+? Add us to your Circles



Liked it!  Share this Tutorial


Follow us on Twitter, or add us on Facebook or Google Plus to keep you updated with the recent trends of Java and other open source platforms.

Posted on: March 25, 2008

Related Tutorials

Discuss: Common Interview Questions Page -3  

Post your Comment


Your Name (*) :
Your Email :
Subject (*):
Your Comment (*):
  Reload Image
 
 
Comments:0
DMCA.com