Home Interviewquestions Common-interview-questions Common Interview Questions Page - 5
Questions:Ask|Latest

 
 

Share on Google+Share on Google+

Common Interview Questions Page - 5

Advertisement
Question: 21. Why should we hire you? Answer: Explain how your knowledge, skills, ability and experience and willingness to learn new things make you the best candidate for the position and point out how those things according to the needs of the organi

Common Interview Questions Page - 5

     

Question: 21. Why should we hire you?
Answer: Explain how your knowledge, skills, ability and experience and willingness to learn new things make you the best candidate for the position and point out how those things according to the needs of the organization. Never compare yourself with any other candidate. 

Question: 22. What are your strengths? 
Answer: There can be numerous answers to this question but your answer should be always related to the current job you are interviewing for. You can mention some of professional strengths such as your ability to work under pressure, leadership skill, ability to focus on projects, positive attitude in working as a team member etc. 

Question: 23. What irritates you about co-workers?
Answer: This is a tricky question but you can answer it honestly. Answer anything that really irritates you or disturbs your work. 
   Example – What really irritate me are people who pay more attention to their cell phone conversation and don’t follow instructions.

Question: 24. What is your ideal work environment?  
Answer: In an ideal work environment all employees are treated as fairly as possible irrespective of their position with equal opportunity to learn and contribute for the betterment of the organization. 

Question: 25. Why do you think you would do well at this job?
Answer: Provide several reasons including your interest, skills and past experience with other organization that can prove you. 

Question: 26. What are you looking for in a job? Or tell me about your dream job?
Answer: Don’t mention any specific type of job as it has both positive and negative aspects. Instead, answer something like this:
A job that I enjoy doing the work while applying my present skills and also that provides me opportunity to learn something more. 
A job that offers an opportunity to grow, growth in terms of position, responsibility and also salary that in tern provides a sense of fulfillment.

Question: 27. What is more important to you: the money or the work? 
Answer: "Money is always important but work is most important". This is the most simple and effective answer. 

Question: 28. What would your previous supervisor say your strongest point is?
Answer:
There can be number of good answers like loyal, energetic, leadership quality, team player, patience, hard working etc. Just present it in a positive attitude. 

Question: 29. What negative thing would your last boss say about you? 
Answer: The intent of this question is to describe your weaknesses. So it is always better to discuss the weakness that you have developed as your strength. Your answer should reflect in a positive way as such your last boss had pointed it out just to encourage you.
Example - "S/he did not mean it as a negative point but suggest me to present my work in a little more dynamic and creative way". I took help of my seniors and able to make some real improvement in my skills. 

Questions: 30. What kind of person would you refuse to work with?  
Answer: Don’t response in an ordinary way, as it would take it as unfaithfulness to the organization. Again any minor objection will present you merely as a complainer. So your answer should be in a practical way. For example: an irresponsible person who pays more attention to others rather his/her own duties.
Advertisement

If you enjoyed this post then why not add us on Google+? Add us to your Circles



Liked it!  Share this Tutorial


Follow us on Twitter, or add us on Facebook or Google Plus to keep you updated with the recent trends of Java and other open source platforms.

Posted on: March 25, 2008

Related Tutorials

Ask Questions?    Discuss: Common Interview Questions Page - 5  

Post your Comment


Your Name (*) :
Your Email :
Subject (*):
Your Comment (*):
  Reload Image
 
 
Comments
DMCA.com