Home Interviewquestions Common-interview-questions Common Interview Questions Page - 6

Related Tutorials


 
 

Share on Google+Share on Google+

Common Interview Questions Page - 6

Advertisement
Question: 31. Tell me about your ability to work under pressure. Answer: This is to assess your attitude towards pressure. To answer this question give an example related to you?re past job and how did you handle it. Don?t hesitate to tell that usually

Common Interview Questions Page - 6

     

Question: 31. Tell me about your ability to work under pressure.
Answer: This is to assess your attitude towards pressure. To answer this question give an example related to you’re past job and how did you handle it. Don’t hesitate to tell that usually you don’t easily cope with pressure but add that knowing the deadline in advance helps in working better in that condition. 

Question: 32. Do your skills match this job or another job more closely?
Answer: Answer should reflect that you like this job and describe this as it suits your profile and interest. 

Question: 33. What motivates you to do your best on the job? 
Answer: This answer is based on your own feelings so it can be different for everyone. 
Example – courage to face new challenge, a hunger to achieve something new and a little recognition and identity really makes me to do the best on the job. 

Question: 34. Are you willing to work overtime? Nights? Weekends? 
Answer: Be totally honest while answering this. It depends on your own comfort, so really doesn't matter much. 

Question: 35. Where do you see yourself in five years' time?
Answer: Interviewer wants to reveal your career plan whether in short term or long terms as far as the job and the company is concerned. Answer this in such a way that will show your ambition but in a practical way. Show the importance of the job you are interviewing for as a part of your career goal. 
Example – I have certain goals, which I wish to achieve with this company. 
   I want to develop myself professionally in this company with complete dedication. 

Question: 36. Would you be willing to relocate if required?
Answer: This is totally based on personal comfort level. So no need to say yes if don’t want in really otherwise it will create a lot problem later on. 

Question: 37. Are you willing to put the interests of the organization ahead of your own?
Answer:
This question directly invites your attitude of dedication and loyalty. So, just say ‘yes’ without its ethical implication. 

Question: 38. Do you think you are overqualified for this position? 
Answer:
Don't analyze your qualification and just say that you are well qualified for this position. 

Question: 39. Describe your work ethic? 
Answer:
Emphasize on the benefit of the organization. Answer should be like this:
I want to work with complete determination and for the betterment of the organization and finally working means enjoying my work. 

Question: 40. What position do you prefer on a team working on a project?
Answer:
If you think that you can manage a team as a team leader then your answer can be a team leader. Otherwise, if you feel satisfied in any particular position then don't hesitate to point that out.

Question: 41. How can you describe your previous job?
Answer:
Here the intention of the interviewer is to find out your priorities. The interviewer wants to know, whether you are going to focus on your achievements, the organization or the project on hand but you can focus on any of them depending on the type of job you are looking. You can describe what you have learnt, how you enjoyed your job while working in a team and many more but in a positive note. 

Question: 42. What is the biggest mistake you have committed?
Answer:
Don't say that you have not done any mistake rather tell them any one of your mistake and mention what lesson you have learnt from it, so that you will not repeat the same in future. 
Advertisement

If you enjoyed this post then why not add us on Google+? Add us to your Circles



Liked it!  Share this Tutorial


Follow us on Twitter, or add us on Facebook or Google Plus to keep you updated with the recent trends of Java and other open source platforms.

Posted on: March 25, 2008

Related Tutorials

Discuss: Common Interview Questions Page - 6  

Post your Comment


Your Name (*) :
Your Email :
Subject (*):
Your Comment (*):
  Reload Image
 
 
Comments:0
DMCA.com