Home | JSP | EJB | JDBC | Java Servlets | WAP  | Free JSP Hosting  | Spring Framework | Web Services | BioInformatics | Java Server Faces | Jboss 3.0 tutorial | Hibernate 3.0 | XML

Tutorial Categories: Ajax | Articles | JSP | Bioinformatics | Database | Free Books | Hibernate | J2EE | J2ME | Java | JavaScript | JDBC | JMS | Linux | MS Technology | PHP | RMI | Web-Services | Servlets | Struts | UML

Features

Struts Tutorials
*Stuts TOC
*Apache Struts Introduction
* Struts Controller
* Struts Action Class
* Struts ActionFrom Class
* Using Struts HTML Tags
*Struts Validator Framework    
*Client Side Address Validation    
*Struts Tiles
*tiles-defs.xml
*Struts DynaActionForm
*Struts File Upload
*Struts DataSource
*AGGREGATING ACTIONS
*Internationalization
Struts Resources
*Struts Books
*Struts Articles
*Struts Frameworks
*Struts IDE
*Struts Links
*Struts Presentations
*Struts Projects
*Struts Software
*Other Struts Tutorial
Visit Forum! Post Questions!
Jobs At RoseIndia.net!

Have tutorials?
Add your tutorial to our Java Resource and get tons of hits.

We offer free hosting for your tutorials. and exposure for thousands of readers. drop a mail
roseindia_net@yahoo.com
 
   

 
Join For Newsletter

Powered by groups.yahoo.com
Visit Group! Post Questions!

Design patterns interview questions3

                         

Q17. What is Session Façade pattern?

Ans. This pattern hides the complexity of business components and centralizes the workflow. It provides course-grained interfaces to the clients which reduces the remote method overhead. This pattern fits well with declarative transactions and security management.

Q18. What is Value Object Assembler pattern?

Ans. This pattern allows for composing a Value Object from different sources which could be EJBs, DAOs or Java objects.

Q19. What is Value List Handler pattern?

Ans. This pattern provides a sound solution for query execution and results processing.

Q20. What is Service Locator pattern?

Ans. It provides a solution for looking-up, creating and locating services and encapsulating their complexity. It provides a single point of control and it also improves performance.

Q21. What is Data Access Object pattern?

Ans. It provides a flexible and transparent access to the data, abstracts the data sources and hides the complexity of Data persistence layer. This pattern provides for loose coupling between business and data persistence layer.

Q22. What is EJB Command pattern?

Ans. Session Façade and EJB Command patterns are competitor patterns. It wraps business logic in command beans, decouples the client and business logic tier, and reduces the number of remote method invocations.

Q23. What is Version Number pattern?

Ans. This pattern is used for transaction and persistence and provides a solution for maintaining consistency and protects against concurrency. Every time a data is fetched from the database, it comes out with a version number which is saved in the database. Once any update is requested on the same row of the database, this version is checked. If the version is same, the update is allowed else not.

Q24. What all patterns are used to improve performance and scalability of the application?

Ans. VO, Session Façade, Business Delegate and Service Locator.

Q25. What design patterns could be used to manage security?

Ans. Single Access Point, Check point and Role patterns.

                         

Ask programming questions?

 

 

Add This Tutorial To:
  Del.icio.us   Digg   Google   Spurl   Blink   Furl   Simpy   Y! MyWeb 

Current Comments

1 comments so far (post your own) View All Comments Latest 10 Comments:

I really liked the way that u r presenting.I liked the tutorials,specially.THank u for the efforts that u r putting on the stuffs...

Regards,
Tigist

Posted by Tigist Meresa on Sunday, 02.25.07 @ 02:29am | #9497

Useful Links
  JDO Tutorials
  EAI Articles
  Struts Tutorials
  Java Tutorials
  Java Certification

Tell A Friend
Your Friend Name
Search Tutorials

 

 
 
Browse all Java Tutorials
Java JSP Struts Servlets Hibernate XML
Ajax JDBC EJB MySQL JavaScript JSF
Maven2 Tutorial JEE5 Tutorial Java Threading Tutorial Photoshop Tutorials Linux Technology
Technology Revolutions Eclipse Spring Tutorial Bioinformatics Tutorials Tools SQL
 

Home | JSP | EJB | JDBC | Java Servlets | WAP  | Free JSP Hosting  | Search Engine | News Archive | Jboss 3.0 tutorial | Free Linux CD's | Forum | Blogs

About Us | Advertising On RoseIndia.net

Send your comments, Suggestions or Queries regarding this site at roseindia_net@yahoo.com.

Copyright 2007. All rights reserved.

          [an error occurred while processing this directive]