Home | JSP | EJB | JDBC | Java Servlets | WAP  | Free JSP Hosting  | Spring Framework | Web Services | BioInformatics | Java Server Faces | Jboss 3.0 tutorial | Hibernate 3.0 | XML

Tutorial Categories: Ajax | Articles | JSP | Bioinformatics | Database | Free Books | Hibernate | J2EE | J2ME | Java | JavaScript | JDBC | JMS | Linux | MS Technology | PHP | RMI | Web-Services | Servlets | Struts | UML

Features

Struts Tutorials
*Stuts TOC
*Apache Struts Introduction
* Struts Controller
* Struts Action Class
* Struts ActionFrom Class
* Using Struts HTML Tags
*Struts Validator Framework    
*Client Side Address Validation    
*Struts Tiles
*tiles-defs.xml
*Struts DynaActionForm
*Struts File Upload
*Struts DataSource
*AGGREGATING ACTIONS
*Internationalization
Struts Resources
*Struts Books
*Struts Articles
*Struts Frameworks
*Struts IDE
*Struts Links
*Struts Presentations
*Struts Projects
*Struts Software
*Other Struts Tutorial
Visit Forum! Post Questions!
Jobs At RoseIndia.net!

Have tutorials?
Add your tutorial to our Java Resource and get tons of hits.

We offer free hosting for your tutorials. and exposure for thousands of readers. drop a mail
roseindia_net@yahoo.com
 
   

 
Join For Newsletter

Powered by groups.yahoo.com
Visit Group! Post Questions!

Design patterns interview questions2

                         

Q9. What is Intercepting Filter pattern?

Ans. Provides a solution for pre-processing and post-processing a request. It allows us to declaratively apply filters for intercepting requests and responses. For ex. Servlet filters.

Q10. What is Front Controller pattern?

Ans. It manages and handles requests through a centralized code. This could either be through a servlet or a JSP (through a Java Bean). This Controller takes over the common processing which happens on the presentation tier. The front controller manages content retrieval, security, view management and retrieval.

Q11. What is View Helper pattern?

Ans. There generally are two parts to any application – the presentation and the business logics. The “View” is responsible for the output-view formatting whereas “Helper” component is responsible for the business logic. Helper components do content retrieval, validation and adaptation. Helper components generally use Business delegate pattern to access business classes.

Q12. What is Composite View pattern?

Ans. This pattern is used for creating aggregate presentations (views) from atomic sub-components. This architecture enables says piecing together of elementary view components which makes the presentation flexible by allowing personalization and customization.

Q13. What is Service to Worker pattern?

Ans. This is used in larger applications wherein one class is used to process the requests while the other is used to process the view part. This differentiation is done for maintainability.

Q14. What is Dispatcher View pattern?

Ans. This is similar to Service to Worker pattern except that it is used for smaller applications. In this one class is used for both request and view processing.

Q15. What is Business Delegate pattern?

Ans. This pattern is used to reduce the coupling between the presentation and business-logic tier. It provides a proxy to the façade from where one could call the business classes or DAO class. This pattern can be used with Service Locator pattern for improving performance.

Q16. What is Value Object (VO) pattern?

Ans. Value Object is a serializable object which would contain lot of atomic values. These are normal java classes which may have different constructors (to fill in the value of different data) and getter methods to get access to these data. VOs are used as a course grained call which gets lots of data in one go (this reduces remote overhead). The VO is made serializable for it to be transferred between different tiers within a single remote method invocation.

                         

Ask programming questions?

 

 

Add This Tutorial To:
  Del.icio.us   Digg   Google   Spurl   Blink   Furl   Simpy   Y! MyWeb 

Current Comments

0 comments so far (post your own) View All Comments Latest 10 Comments:
Useful Links
  JDO Tutorials
  EAI Articles
  Struts Tutorials
  Java Tutorials
  Java Certification

Tell A Friend
Your Friend Name
Search Tutorials

 

 
 
Browse all Java Tutorials
Java JSP Struts Servlets Hibernate XML
Ajax JDBC EJB MySQL JavaScript JSF
Maven2 Tutorial JEE5 Tutorial Java Threading Tutorial Photoshop Tutorials Linux Technology
Technology Revolutions Eclipse Spring Tutorial Bioinformatics Tutorials Tools SQL
 

Home | JSP | EJB | JDBC | Java Servlets | WAP  | Free JSP Hosting  | Search Engine | News Archive | Jboss 3.0 tutorial | Free Linux CD's | Forum | Blogs

About Us | Advertising On RoseIndia.net

Send your comments, Suggestions or Queries regarding this site at roseindia_net@yahoo.com.

Copyright 2007. All rights reserved.

          [an error occurred while processing this directive]